مجله تصویر سلامت. 1395؛7(1): 27-33.

مدیریت در سیستم سلامت

بررسي سبک زندگي ارتقا دهنده سلامت در بين دانشجويان عضو ستاد شاهد و ايثارگران دانشگاه علوم پزشکي تبريز

محمد سعادتی، زهرا سادات قریشی*
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: Beauty.m74@Gmail.com

زمينه: سبک زندگي ارتقا دهنده سلامت از عوامل تعيين کننده در سلامت روحي و جسمي افراد دارد. با توجه به جمعيت جوان کشورمان که بخش اعظمي از آن را دانشجويان تشکيل مي دهند، انتخاب سبک زندگي ارتقا دهنده سلامت مي تواند در ارتقاي سلامت جامعه مفيد واقع گردد. هدف اين مطالعه بررسي سبک زندگي ارتقا دهنده سلامت در بين دانشجويان ستاد شاهد دانشگاه علوم پزشکي تبريز مي باشد.

روش کار: مطالعه حاضر يک مطالعه ي مقطعي مي باشد که با استفاده از پرسشنامه استاندارد سبک زندگي ارتقا دهنده سلامت انجام گرفت. تعداد نمونه 152 نفر محاسبه گرديده و نمونه گيري به روش آسان و دردسترس در مهرماه 1393 انجام گرفت. داده ها با استفاده از آمار تحليلي تجزيه و تحليل شد.

يافته ها : ميانگين امتياز رعايت سبک زندگي ارتقا دهنده سلامت (13.31± 53.09) محاسبه گرديد که حيطه رشد روحي و معنويات با ميانگين 17.04± 65.76 بيشترين امتياز را کسب کرد. بين پسران و دختران در دو حيطه مديريت استرس و مسئوليت پذيري درقبال سلامت تفاوت معني داري مشاهده گرديد (p-value < 0.05)؛ به طوري­که دختران در مسئوليت پذيري درقبال سلامت و پسران در مديريت استرس امتياز بالاتري دريافت کردند.

نتيجه گيري : نتايج نشان داد سبک زندگي ارتقادهنده سلامت در بين دانشجويان ستاد شاهد دانشگاه علوم پزشکي تبريز در حد قابل قبولي نمي باشد. نياز هست تا مسئولين امر توجه خاصي به ابعاد مختلف زندگي اين دانشجويان، به خصوص در زمينه فعاليت فيزيکي، داشته باشند.

کلید واژه ها: سبک زندگی ارتقا دهنده سلامت, دانشجویان, ستاد شاهد, دانشگاه علوم پزشکی تبریز

ثبت‌شده: 05 دی 1394
پذیرفته‌شده: 01 بهمن 1394