مجله تصویر سلامت. 1393؛5(4): 6-13.

کیفیت در ارائه خدمات سلامت

بررسي کيفيت جشنواره پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي تبريز از ديدگاه اساتيد و دانشجويان در سال 92

جعفر صادق تبریزی، فرید غریبی*، جواد قدوسی نژاد
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: Gharibihsa@gmail.com

زمينه و اهداف : جهان امروز، رشد همه جانبه خود را بيش از هر چيز مرهون پژوهش در عرصه هاي مختلف علمي است و فراهم نمودن بستري مناسب براي پژوهش و بهبود مداوم آن، از نيازهاي اساسي براي رشد هر سازمان و جامعه‌اي به شمار مي آيد. بر اين اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسي سطح کيفيت جشنواره پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي تبريز، مورد اجرا قرار گرفت.

مواد و روش ها : اين مطالعه از نوع کمي- کيفي بوده که با مشارکت اساتيد و دانشجويان دانشگاه علوم پزشکي تبريز مورد اجرا قرار گرفت. ابزار مورد استفاده در بخش کمي کار، پرسشنامه محقق ساخته اي با 18 سوال در رابطه با ارکان اصلي و معيارهاي جشنواره بود که روايي و پايايي آن توسط آزمون هاي آماري تأييد گرديد. در بخش کيفي نيز اساتيد و دانشجويان، پاسخگوي سؤالاتي در خصوص دلايل شرکت يا عدم شرکت در جشنواره، نقاط ضعف و قوت آن و نيز راهکارهاي پيشنهادي جهت مرتفع نمودن مشکلات احتمالي بودند. يافته ها براي بخش کمي به صورت فراواني (درصد) و براي بخش کيفي به صورت عبارات اسمي گزارش گرديد.

يافته ها : يافته ها نشان مي دهند که سطح کيفيت جشنواره در برخي جنبه ها مانند سرعت عمل در فرايند داوري و زمان و مکان برگزاري جشنواره، در وضعيت مطلوبي به سر مي برد؛ ليکن در مواردي نظير شفافيت فرايند داوري، وضعيت ارزشيابي جشنواره و نيز قدرت انگيزشي آن براي اساتيد و دانشجويان در وضعيت نامطلوبي قرار دارد. در ساير موارد نيز سطح کيفيت در حد متوسط مي باشد. با نگاهي گذرا به يافته هاي مطالعه، درمي يابيم که چالش هاي مطرح شده در بخش کيفي کار، قرابت نزديکي با يافته هاي کمي دارد.

بحث و نتيجه گيري : بررسي هاي صورت گرفته حاکي از آن است که کيفيت جشنواره از جنبه هاي مختلف در سطح متوسط بوده و نيازمند مداخلات ارتقايي جهت بهبود وضعيت مي باشد.

کلید واژه ها: جشنواره پژوهشي, دانشگاه علوم پزشکي تبريز, کیفیت, نظر سنجی

انتشار الکترونیکی: 19 اسفند 1393