doi: 10.34172/doh.2022.26

بهداشت عمومی

بررسی فعالیت بدنی ورزش­کاران آماتور در قرنطینه کووید-19

طلیعه حمیدی 1 ORCID logo، لیدا مرادی 1* ORCID logo، علی اصغر درودیان 1 ORCID logo

1 گروه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: moradi.lida@gmail.com

زمینه. با توجه به شرایط کنونی شیوع کووید-19، سازمان بهداشت جهانی دستور اجرای پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و نیز قرنطینه خانگی را به عنوان راهکاری برای کنترل و مدیریت این بیماری صادر کرده است. فعالیت بدنی ورزش‌کاران با توجه به شرایط قرنطینه تحت تاثیر قرار گرفته است، لذا این تحقیق به موجب ارزیابی فعالیت بدنی ورزش‌کاران آماتور شرکت ملی گاز استان تهران و ارائه راهکار برای حفظ آمادگی جسمانی انجام شده است.

روش کار. این تحقیق یک تحقیق توصیفی-پیمایشی می باشد و ابزار جمع‌آوری داده ها پرسش نامه محقق‌ساخته است که حاوی 15 سوال می باشد. این پرسش نامه بعد از روایی و پایایی از طریق نرم افزار گوگل فرم به صورت آنلاین در اختیار افراد قرار گرفت. متغیر های مورد بررسی در پرسش نامه عبارت بودند از: وضعیت فعلی آمادگی بدنی ورزش‌کاران، میزان ارتباط با مربی، محل سکونت، انجام فعالیت بدنی در خانه، احساس ورزش‌کاران، برنامه تمرین‌های ورزشی، میزان حمایت خانواده‌ها از فعالیت ورزشی ورزش‌کاران، تعداد و طول مدت جلسات تمرین‌های ورزشی، شدت تمرین و رژیم غذایی در ورزش‌کاران. جامعه آماری این مطالعه 100 نفر بود حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 70 نفر تعیین شدند و به روش نمونه گیری آسان انتخاب شده و وارد مطالعه شدند.

یافته‌ها. نتایج نشان دادند اکثر ورزش‌کاران در این مطالعه در دامنه سنی 60-51 سال قرار داشتندو بیش تر آنها در رشته کوه نوردی فعالیت داشتند. اکثریت ورزشکاران در این مطالعه دارای آمادگی بدنی متوسطی نسبت به دوران قبل از قرنطینه بودند.

نتیجه‌گیری. می‌توان نتیجه گرفت که با توجه به پاسخ‌های شرکت‌کنندگان در این پروژه، اکثر افراد در این مطالعه از آمادگی جسمانی متوسطی برخوردار بودند. این مطالعه پیشنهاد می‌کند که شدت فعالیت‌های بدنی زیر نظر مربیان برای حفظ تناسب اندام و افزایش سلامت و ایمنی، افزایش یابد.

کلید واژه ها: تناسب اندام, فعالیت بدنی, ورزش, قرنطینه, کووید-19

ثبت‌شده: 29 آذر 1399