چکیده
زمينه و اهداف: هدف پژوهش حاضر مقايسه ي سيستم هاي مغزي رفتاري گري (سيستم فعال ساز و سيستم بازداري رفتار) در زوجين درگير در خيانت زناشويي و زوجين عادي بود.
مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر توصيفي و از نوع علي مقايسه اي بود. جامعه پژوهش حاضر زوجين درگير در خيانت زناشويي (افرادي که خيانت کرده اند) بودند که در سه شهر تهران، کرج و تبريز به مراکز مشاوره و روانشناسي مراجعه کرده بودند و نيز زوجين عادي انتخاب شدند. حجم نمونه 100 نفر بود که 50 نفر زوجين عادي و 50 نفر زوجين درگير در خيانت زناشويي بودند. روش نمونه گيري به صورت هدفمند بود. ابزار پژوهش؛ براي جمع آوري داده هاي پژوهش حاضر از پرسشنامه ي گري-ويلسون و پرسشنامه سنجش خيانت همسر استفاده شد.
يافته ها: سيستم بازداري رفتار در زوجين عادي بالاتر از زوجين درگير خيانت زناشويي بود و اين تفاوت در سطح 1 0/0 ˂ Pمعنادار بود و نيز سيستم فعالساز رفتاري نيز در زوجين درگير خيانت زناشويي بالاتر از زوجين عادي بود و اين تفاوت در سطح 1 0/0 ˂ P معنادار بود.
نتيجه گيري: زوجيني که سيستم فعال ساز آن ها داري حساسيت بالاست در مقايسه با زوجيني که سيستم بازداري رفتار در آن ها بالاست، بيشتر درگير پديده ي خيانت زناشويي بودند.