چکیده
زمينه و اهداف: امروزه تراكنش هاي الكترونيكي و در راستاي آن سلامت الكترونيك نقش حياتي را در ارتقا سلامت بيماران ايفا مي كند. هدف از انجام اين پژوهش تعيين ميزان اعتماد بيماران بستري در بيمارستان ها، و عوامل اثر گذار بر اعتماد آن ها به خدمــات سلامت الكترونيكي مي باشد.
مواد و روش ها: اين پژوهش يک مطالعه مقطعي است که از طريق پرسشنامه و نظر سنجي شکل گرفته است. براي طراحي پرسشنامه ابتدا از طريق مطالعه استنادي مؤلفه هاي مهم شناسايي شد و در قالب پرسشنامه پياده گرديد. حجم نمونه 60 نفر و نمونه گيري به صورت تصادفي صورت گرفت. دادهها با استفاده از آمار توصيفي و استنباطي در نرمافزار SPSS تحليل شد. در روايي پرسشنامه از روش اعتبار محتوا و پايايي آن از آزمون ضريب آلفاي کرونباخ استفاده گرديد.
يافته ها: اعتماد كلي بيماران به سلامت الکترونيکي با توجه به ميانگين كلي 74.78 درصد در سطح خوب ارزيابي گرديد. عامل بروز بودن وب سايت با ميانگين رتبه 8.99 بيشترين تأثير و ريسک درک شده از سلامت الکترونيک با ميانگين رتبه2.31 کمترين تأثير را در اعتماد به سلامت الکترونيکي دارد.
نتيجه گيري: نتايج تحقيق نشان مي دهد كه از نظر پاسخ دهندگان، هنگام تصميم گيري در خصوص به كارگيري سلامت الكترونيكي، اعتماد نقش کليدي دارد و عوامل پشتيباني، تکنولوژي، وب سايت و عوامل سازماني به ترتيب مد نظر قرار مي گيرند. بنابراين ضروري است که براي جايگزيني سيستم سلامت الكترونيكي، سازه هاي مورد بحث، به دقت واكاوي گردند.