مجله تصویر سلامت. 1390؛2(3): 1-6.

مشارکت جامعه و مشارکت بین بخشی در سیستم سلامت

بررسي روند تحقق اصول مشارکتهاي مردمي و همکاري هاي بين بخشي درسطح اول ارايه خدمات قبل و بعد از اجراي طرح پزشک خانواده

رقیه جباری، فریبا بخشیان، حسین جباری*، رضا اسد زاده، ژیلا خامنیان
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: hosseinhosseinJ@yahoo.com

زمينه و اهداف : اجراي برنامه پزشك خانواده در سال هاي اخير بستر مناسبي را براي گسترش اصول مشاركت و همكاري هاي بين بخشي فراهم نموده است اين پژوهش با هدف بررسي تأثير اجراي برنامه بر روند مشارکت هاي مردمي و همکاري هاي بين بخشي در دانشگاه علوم پزشکي تبريز انجام گرديده است.

مواد و روش ها : اين مطالعه توصيفي- مقطعي در سه مرکز بهداشتي و درماني از سه شهرستان استان اجرا گرديد. داده ها از پرونده هاي مربوطه در سال هاي مطالعه در دو مقطع قبل و بعد از اجراي پزشک خانواده جمع آوري و در نرم افزار spss16 تجزيه و تحليل شدند.

يافته ها : يافته ها نشان داد كه روند افزايشي ابتكارات اجتماع محور در حيطه بهداشت عمومي كند مي باشد. به علاوه همكاري هاي بين بخشي نيز از نظر تعداد توافق هاي انجام شده و عملياتي شده نيز بعد از اجراي برنامه پزشك خانواده بيشتر شده است.

بحث و نتيجه گيري : علي رغم دو برابر شدن تعداد پزشكان بعد از اجراي برنامه روند بهبود موضوعات مرتبط با بهداشت محيط كند بوده لذا بازنگري درشرح وظايف وچک ليست ارزشيابي فعاليت پزشکان خانواده درحيطه بهداشت محيط بويژه درباب مشارکت هاي مردمي و همکاريهاي بين بخشي بسيار ضروري است

کلید واژه ها: مراقبت هاي بهداشتي اوليه, پزشک خانواده, مشارکتهای مردمی, همکاریهای بین بخشی

انتشار الکترونیکی: 30 آذر 1390