مجله تصویر سلامت. 1392؛4(3): 24-31.

اقتصاد سلامت

تخصیص منابع مالی دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛ مطالعه کیفی

علی جنتی، اسماعیل عافیان، شبنم ایزدی*
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: sh_iezadi@yahoo.com

زمینه و اهداف: با توجه به پیچیدگی بررسی تخصیص منابع، مسئله شیوه تخصیص منابع مالی مراقبت های بهداشتی و درمانی به شیوه ای دقیق و منصفانه موضوع بحث ها و تصمیمات گروهی بوده است. از اینرو در این تحقیق برآنیم تا با بررسی شیوه تخصیص منایع مالی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نقاط ضعف و قوت آنرا شناسایی کنیم.

مواد و روش ها : مطالعه حاضر یک بررسی توصیفی، کیفی، مقطعی می باشد که به روش بحث گروهی متمرکز نظرات کلیه کارشناسان و مدیران درگیر در تخصیص منابع مالی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گردآوری شده است و در آن کلیه عوامل و آیتم های تأثیرگذار بر تخصیص منابع مالی در بخش های مختلف دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته است.

یافته ها : نتایج مطالعه نشان می دهد که در سطح دانشگاه به جز بخش بهداشت که از چک لیست های مدون و فرموله برای تخصیص برخوردار است در سابر بخش ها هیچ آیتم روشن و شفافی برای تخصیص منابع مالی وجود ندارد و با وجود تاکید در برنامه چهارم توسعه بر بودجه ربزی عملیاتی عملاً قیمت تمام شده خدمات نقشی در تخصیص منابع مالی ندارد.

بحث و نتیجه گیری : با توجه به شیوه قضاوتی و شهودی تخصیص منابع و نداشتن متد مستند و فرموله در اکثر بخش ها، تدوین الگوی مناسب و علمی مبتنی بر شواعد تخصیص منابع مالی در دانشگاه می تواند جهت بهبود کارآیی و عدالت در تخصیص، مؤثر باشد.

کلید واژه ها: تخصیص, منابع مالی, سلامت, دانشگاه

انتشار الکترونیکی: 29 آذر 1392