مجله تصویر سلامت. 1394؛6(2): 1-7.

مشارکت جامعه و مشارکت بین بخشی در سیستم سلامت

ارزيابي اثر بخشي سيستم اطلاعات بيمارستاني مطالعه موردي بيمارستانهاي آموزشي شهر تبريز

جواد درخشانی، مجید واحدی*
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: Mjdvahedi@yahoo.com

زمينه و اهداف : سيستم اطلاعات بيمارستاني، به عنوان نظام اطلاعاتي تلقي مي شود که مي تواند تأثير فراواني بر اثربخشي و کارايي مديريت بيمارستان داشته باشد. هدف کلي اين پژوهش، بررسي اثربخشي سيستم اطلاعات بيمارستان هايي بوده است که از نرم افزار شرکت پيوند داده ها استفاده مي کنند.

مواد و روش ها : تحقيق حاضر از نظر هدف، کاربردي و از نظر روش، توصيفي و پيمايشي مي باشد. جامعه آماري آن، کاربران سيستم اطلاعات بيمارستاني چهار بيمارستان تبريز بودند که تعداد آن ها 351 نفر مي باشند و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 183 نفر محاسبه شده است. در اين پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته براساس شاخص¬هاي موجود در مدل آهيتوف و نيومن (Ahitof and Newman) استفاده شده است. پرسش نامه شامل 35 سؤال بر اساس طيف پنج گزينه اي ليکرت بود. روايي آن از طريق کارشناسان مورد تأييد قرار گرفت و پايايي اوليه و نهايي آن از طريق آلفاي کرونباخ، 0.94 به¬دست آمد. برای تحليل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شده است.

يافته ها : بر اساس يافته ها، فرضيه اثربخشي بعد زماني و بعد شکلي سيستم اطلاعات بيمارستاني، رد و فرضيه اثربخشي بعد محتوايي آن مورد تأييد قرار گرفت.

بحث و نتيجه گيري : نتايج نشان مي دهند سيستم اطلاعات بيمارستاني مورد بررسي از نظر محتوايي، وضعيت مناسبي دارد ولي از نظر زماني و شکلي نيازمند راه حل هايي براي ارتقاي اثربخشي خويش مي باشد.

کلید واژه ها: سيستم اطلاعات بيمارستاني, اثر بخشی, مدل آهيتوف و نيومن, تبریز

انتشار الکترونیکی: 20 شهریور 1394