چکیده
زمینه. سنجش کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی در بخش عمومی و بهتبع آن تخصیص منابع بر اساس شاخصهای معتبر منجر به افزایش رفاه عمومی میگردد. هدف از پژوهش حاضر تدوین و اعتبارسنجی الگوی جامع حسابرسی عملکرد در حوزه سلامت بود.
روش کار. در این مطالعه روش پژوهش از نوع ترکیبی (کمّی و کیفی) و جامعه آماری شامل متخصصین حسابرسی بود. گردآوری دادهها در بخش کیفی با استفاده از نمونهگیری غیر احتمالی در دسترس از طریق مصاحبههای عمیق با 16 نفر از خبرگان، صاحبنظران و مدیران ارشد در حوزه حسابرسی عملکرد صورت گرفت و در بخش کمی تعیین حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 384 برآورد شد و از طریق ارسال پرسشنامه اطلاعات مورد درخواست گردآوری گردید و با استفاده از روش دلفی فازی و بهرهگیری از تکنیک حداقل مربعات جزئی (PLS) در نرمافزار MAXQDA2020 دادههای جمعآوری شده از طریق پرسشنامه اعتبارسنجی گردیدند و در نهایت الگوی نهایی پژوهش حاصل گردید.
یافتهها. یافتههای مطالعه نشان داد شاخصهایی نظیر توانمندسازی و بهکارگیری نیروی انسانی متخصص و کارا، تدوین قوانین و مقررات مناسب، مدیریت اهداف درون سازمانی، سازماندهی سازمان، اعمال کنترل بر سیاستهای داخلی، عوامل اقتصادی درون سازمانی، بسترسازی اجرای حسابرسی عملکرد و بهرهوری سازمان ، جهت اجرای بهتر حسابرسی عملکرد پیشنهاد و ارایه شد.
نتیجهگیری. براساس نتایج مطالعه حاضر شاخصهای حسابرسی عملکرد مستخرج از مطالعهی حاضر میتوانند برای ارزیابی و بهبود کیفیت حسابرسی عملکرد در حوزههای مختلف حوزه سلامت استفاده شود.